The project comes from the idea of ​​reforming the house, transferring part of the program from the first floor to the ground floor.

In this way we have reduced some unnecessary garage and be able to enjoy the patio more in contact with the day area, with this excuse, a swimming pool is proposed in the bottom of the garden. When the owners realize that the house is affected by a setback or new alignment of the street, the initial program undergoes modifications, since the house, as it is built, will suffer an amputation of almost 50 m2 between the ground floor and the first floor. It is for this reason that it is decided to recover part of the lost area with an extension to the second floor level. The house will thus keep the four double bedrooms and the corresponding eight original beds.