ventanas solares
|

Finestres solars o fotovoltaiques

Introducció: Què són les finestres solars?

Les finestres solars o fotovoltaiques són una de les tecnologies més avançades per a aprofitar l’energia solar. Es tracta d’una capa prima de material fotovoltaic que s’aplica sobre una superfície de vidre o plàstic. Aquesta capa s’encarrega de convertir la llum solar en energia elèctrica, la qual es pot emmagatzemar o utilitzar immediatament. A més, aquest tipus de finestres solars poden millorar l’aspecte d’un edifici alhora que protegir-lo de la calor.

L’únic desavantatge que tenen és que poden ser relativament costoses. No obstant això, aquesta inversió es recupera ràpidament a través dels estalvis en la factura de la llum.

Per tant, si estàs buscant una manera d’estalviar energia i diners, les finestres solars o fotovoltaiques són una excel·lent opció.

Els beneficis de les finestres solars inclouen:

  • Produeixen electricitat i calor.
  • Redueixen els costos energètics
  • No produeixen emissions
  • Permeten l’entrada de llum natural

Puc comprar finestres solars avui?

finestres solars

Sí. Existeixen empreses que ja comercialitzen aquest tipus de productes. No obstant això, el cost de les finestres fotovoltaiques és relativament alt.

A més, la instal·lació d’aquestes finestres es pot realitzar en qualsevol tipus d’edifici. El cost varia segons la grandària, el tipus i la quantitat de finestres instal·lades.

Quin preu tenen els panells solars transparents?

El preu dels panells solars transparents varia en funció de la grandària i la qualitat del producte. Els panells solars transparents més eficients i de millor qualitat poden costar entre 500 i 1.000 euros.

Quina és l’eficiència dels panells fotovoltaics?

L’eficiència dels panells fotovoltaics varia en funció del tipus i la qualitat del producte. Els panells fotovoltaics més eficients poden arribar a convertir el 80% de l’energia solar en energia elèctrica.

finestres solars

Els panells fotovoltaics són segurs?

Els panells fotovoltaics són segurs. No emeten cap mena de radiació i són completament inofensius per a la salut.

Els panells fotovoltaics requereixen molt manteniment?

No. Els panells fotovoltaics requereixen neteja unes tres o quatre vegades a l’any. Encara que depèn de la seva ubicació i el tipus de zona on estan instal·lats. Són molt fiables i duren molts anys.

Conclusió: L’adopció d’una solució d’energia neta com les finestres solars

Les solucions d’energia neta, com les finestres solars, són cada vegada més populars. Aquestes solucions no sols són respectuoses amb el medi ambient, sinó que també li estalvien temps i diners.

Una finestra solar és una forma innovadora de generar energia a partir del sol. És una finestra que pot generar electricitat per a la seva llar o oficina. Ho fa mitjançant l’ús d’una pel·lícula fotovoltaica transparent que captura l’energia solar i la converteix en energia elèctrica. Aquesta tecnologia també es coneix com a vidre fotovoltaic o PVG per a abreujar.

Finalment, la instal·lació de finestres solars en la seva llar o oficina té molts beneficis. Un d’aquests beneficis és que li estalviarà temps i diners perquè no haurà de pagar cap cost addicional d’electricitat durant el dia quan el sol brilla a la teva casa o edifici.