Reformar casa antigua
|

Reformar una casa antiga

Quins són els beneficis de reformar casa antiga?

Reformar una casa antiga pot tenir diversos beneficis, incloent-hi:

 1. Increment del valor: La reforma d’una casa antiga pot augmentar significativament el seu valor de mercat, ja que es renoven i modernitzen les instal·lacions i es milloren les condicions d’habitabilitat.
 2. Personalització: En reformar una casa antiga, es pot personalitzar i adaptar la distribució i disseny de la casa a les necessitats i gustos dels propietaris.
 3. Estalvi energètic: La renovació de la instal·lació elèctrica i la instal·lació d’aïllament tèrmic i acústic, entre d’altres, poden reduir significativament els costos d’energia i contribuir a la cura del medi ambient.
 4. Seguretat: La reforma d’una casa antiga també pot millorar la seguretat de la propietat, mitjançant la instal·lació de sistemes d’alarma, extintors, sistemes de detecció de gas, entre d’altres.
 5. Millora de la qualitat de vida: En reformar una casa antiga, es pot millorar la qualitat de vida dels habitants, ja que es poden eliminar humitats, millorar la il·luminació natural, la ventilació, etc.
 6. Conservació del patrimoni: Reformar una casa antiga pot contribuir a la conservació del patrimoni cultural i arquitectònic d’una zona, ja que es manté l’estructura original de la casa i se li dóna una nova vida.
Arquitectura Sustentable i Sostenible

Què cal fer abans d’emprendre la reforma de casa antiga?

Abans d’emprendre un projecte de renovació d’una casa antiga, és important fer una avaluació detallada de la propietat, establir un pressupost, contractar un arquitecte o dissenyador.

També investigar les restriccions legals, planificar la logística del projecte, preparar els veïns i obtenir els permisos necessaris. Aquests passos us ajudaran a assegurar-vos que esteu preparats i que esteu fent tot el possible per garantir l’èxit del vostre projecte.

Triar el pressupost
 1. Realitza una avaluació detallada de la casa: Abans de començar qualsevol feina a la casa antiga, has de fer una avaluació detallada de la propietat. Això pot incloure la inspecció de lestructura de la casa, el sistema elèctric, el sistema de plomeria, el sistema de calefacció i refrigeració, i qualsevol altre aspecte de la casa que necessiti atenció.
 2. Establiu un pressupost: És important establir un pressupost per al projecte de renovació. Això us ajudarà a planificar l’abast del projecte i assegurar-vos que teniu prou finançament per completar el projecte.
 3. Contracta un arquitecte o dissenyador: Un arquitecte o dissenyador t’ajudarà a desenvolupar un pla per al projecte de renovació i garantirà que l’estructura de la casa antiga es conservi en la mesura del possible, mentre que alhora es facin millores necessàries.
 4. Investiga les restriccions legals: És important investigar les restriccions legals relacionades amb la renovació d’una casa antiga, com ara els codis de construcció locals i les regulacions de preservació històrica.
 5. Planifica la logística del projecte: Planifica la logística del projecte, incloent-hi la programació de les diferents etapes del projecte, la contractació de contractistes i la coordinació del lliurament de materials.
 6. Prepara els veïns: Abans de començar el projecte, és important informar els veïns sobre la feina que es durà a terme i assegurar-te que no hi haurà cap problema de soroll o altres molèsties.
 7. Obteniu els permisos necessaris: Assegureu-vos d’obtenir els permisos necessaris de les autoritats locals abans de començar qualsevol feina a la casa antiga.

Com triar els professionals que t’ajudin a reformar la teva antiga casa?

Reformar casa antiga

Triar els professionals adequats per reformar una casa antiga és una tasca important per assegurar-se que el projecte es dugui a terme amb èxit i sense problemes.

Cerca recomanacions: Pregunta a amics, familiars o veïns que hagin dut a terme projectes de reforma similars en el passat i demana recomanacions de professionals que hagin treballat en aquestes obres. També podeu cercar ressenyes en línia i en xarxes socials de professionals que s’especialitzin en la reforma de cases antigues.

Verifica l’experiència i les credencials: Assegura’t que els professionals que consideres tinguin experiència en la reforma de cases antigues i tinguin les credencials adequades, com ara llicències i assegurances. Pregunta sobre el seu historial de treball i revisa els portafolis de projectes anteriors.

Quines coses tenir en compte en la reforma de locals comercials

Establix una comunicació clara: És important que et sentis còmode comunicant-te amb els professionals que contractis. Assegura’t que siguin bons comunicadors, responguin les teves preguntes i preocupacions de manera clara i estiguin disposats a col·laborar amb tu a cada etapa del projecte.

Sol·licita pressupostos i compara preus: Demana pressupostos detallats i per escrit de diversos professionals diferents perquè puguis comparar preus i serveis. Tingueu en compte que el preu no sempre és el factor més important i que la qualitat del treball i l’experiència també han de ser considerades.

Demana referències i verifica la reputació: Demana referències de clients anteriors i verifica la reputació dels professionals que estàs considerant contractant en línia. Investiga sobre el teu historial, comentaris i opinions d’altres clients.

Reformar casa antiga

Escollir els materials adequats és fonamental

Triar els materials adequats per a reformar una casa antiga és essencial per garantir resultats de qualitat i duradors. Investiga els materials disponibles, considera l?estètica, avalua la durabilitat. Pensa en l’eficiència energètica i considera la sostenibilitat per prendre decisions en triar els materials per a la reforma de casa teva antiga.

Investiga els materials disponibles: Fes una investigació exhaustiva sobre els materials disponibles per a la reforma de cases antigues. Hi ha molts materials diferents al mercat, i és important triar aquells que siguin duradors i apropiats per a l’època en què es va construir la casa.

Considereu l’estètica: L’estètica és important en triar materials per a la reforma d’una casa antiga. Has de triar materials que siguin visualment coherentes con el estilo arquitectónico de la casa.

Per exemple, si la casa és d’estil victorià, pot ser apropiat utilitzar motllures de fusta o ceràmica, mentre que per a una casa modernista, materials com el vidre i l’acer poden ser més apropiats.

Reformar casa antiga

Avalua la durabilitat: En reformar una casa antiga, és important triar materials duradors que resisteixin el pas del temps. Els materials més duradors, com la pedra natural, la fusta dura i els metalls com el ferro forjat, poden ser més cars, però poden durar dècades o fins i tot segles.

Penseu en l’eficiència energètica: L’eficiència energètica és important en qualsevol projecte de reforma d’habitatges, i això és especialment cert en cases antigues, que sovint tenen un aïllament inadequat.

En triar materials per a la reforma, considera aquells que ajudin a millorar l’eficiència energètica de la casa, com ara finestres de doble vidre, aïllament tèrmic d’alta qualitat, sostres verds, etc.

Què és la bioconstrucció

Considereu la sostenibilitat: Finalment, la sostenibilitat és important en triar materials per a la reforma d’una casa antiga. Busca materials que siguin sostenibles, com ara fusta certificada, maons reciclats o materials de construcció ecològics que minimitzin el seu impacte ambiental.

La quantitat de reformes dutes a terme al nostre país se sustenta a l’antiguitat dels edificis. Així, segons les dades d’habitissimo, el 36% dels habitatges on es va realitzar alguna millora per a la llar s’havia construït entre el 1977 i el 1990. Seguit del 21% que es van realitzar en habitatges construïts entre 1991 i 2005, un 19% en habitatges del 1957 i 1976; i un 15% en habitatges del 2006 i 2021. Finalment, un 9% de les intervencions es van executar en habitatges construïts abans del 1956.

Datos de la publicación El Economista

Triar professionals adequats per dur a terme el projecte

Triar els professionals adequats per reformar una casa antiga és una tasca important per assegurar-se que el projecte es dugui a terme amb èxit i sense problemes.

Cerca recomanacions: Pregunta a amics, familiars o veïns que hagin dut a terme projectes de reforma similars al passat i demana recomanacions de professionals que hagin treballat en aquestes obres. També podeu cercar ressenyes en línia i en xarxes socials de professionals que s’especialitzin en la reforma de cases antigues.

Reforçar l'estructura de la casa

Verifica l’experiència i les credencials: Assegureu-vos que els professionals que esteu considerant tinguin experiència en la reforma de cases antigues i tinguin les credencials adequades, com llicències i assegurances. Pregunta sobre el seu historial de treball i revisa els portafolis de projectes anteriors.

Establix una comunicació clara: És important que et sentis còmode comunicant-te amb els professionals que contractis. Assegura’t que siguin bons comunicadors, responguin les teves preguntes i preocupacions de manera clara i estiguin disposats a col·laborar amb tu a cada etapa del projecte.

Demana pressupostos detallats i per escrit de diversos professionals diferents perquè puguis comparar preus i serveis. Tingueu en compte que el preu no sempre és el factor més important i que la qualitat del treball i l’experiència també han de ser considerades.

Sol·licita referències de clients anteriors i verifica la reputació dels professionals que estàs considerant contractant en línia. Investiga sobre el teu historial, comentaris i opinions d’altres clients.

En resum, escollir els professionals adequats per reformar una casa antiga pot ser un procés llarg i tediós, però és essencial per garantir que el projecte sigui un èxit. Busca recomanacions, verifica l’experiència i les credencials, estableix una comunicació clara, sol·licita pressupostos i compara preus i verifica la reputació abans de prendre una decisió final.